Tuesday, April 03, 2007


shibuya/tokyo, january/2005

this is an old photo, but i'm a bit old fashioned and still use film and stuff takes time. especially for a procrastinator like me (ha ha).

anyway, i started a food blog with a friend of mine, magdalina. it's in bulgarian. there's too few recipes still to show, but go check it out. and come back in a few months. :)

4 comments:

Anonymous said...

Комплимент за вкусния и примамващ те да си завържеш престилката, навиеш ръкави и да спретнеш спонтанно някоя от гозбите в него food blog! Голяма също така благодарност за идеята!!
Надявам се със същестуването му да не ми се налага да се обаждам толкова често до България с въпроса "Мамо-о-о-о, как се застройва фасул? Или мамооо, с колко яйца да направя тесто за мекици и как да го замеся изобщо?"
Вчера й се обаждах отново, за да я питам мойта мама как се прави марината за печени, зелени чушки с чесън и оцет - сещаш ли се от дългите зелени чучки, ни нам как се наименуват? Въпреки че притежавам изключително прилежно и красиво воденото тефтерче ъа рецепти на покойната ми скъпа и любима баба, има ястия, които тя не е записвала поради елементарността им, но които аз за съжеление не владея.
И странно защо, стилът на блога силно пробужда същото приятно чувство от четенето на "Афродита - приказки, рецепти и други афродизиаци" на Изабела Алианде. Може би тя е била инспирацията? :-)
На добър час с блога! Нямам търпение да видя развитието му! :-)
Радостни поздрави,
Силвия

K. said...

много благодарим и аз и магдалина за готиния коментар! страшно се радваме, че ти харесва блогът. той е още доста празен, но ще работим сериозно по неговото скоростно разрастване. :)

относно книгата на исабел алиенде, не сме я чели! но е странно съвпадение, защото точно преди няколко дни една приятелка ми разказваше за тази книга. ще взема да си я купя и да я прочета, стана ми много интересно. :)

а относно как се застройва фасул - и аз не знам! хаха. за първи път чувам. питай майка ти и разкажи. :)

ти къде си?

поздрави!

к. и м.

Anonymous said...

Смятам, че книгата сте ти допадне изключително, особено след като сте така силно амбицирани да създате подобен кулинарен блог, изпълнен с рецепти за пъстри и съблазнителни блюда. А и е все пак авторката е Изабела Алиeнде - още една добра причина в полза за закупуването на книгата :-) Интeресно e как ще ти въздейства и дали сте те впечетли.
Що се отнася до фасула, от това което мама ми обясни преди време, се слага в тиганче дълбочко средно пълна супена лъжица масалце, към което след като загрее се добавя брашно с червено пиперче. Тази смес се запържва и се прибавя в още къкрещия фасулец. Или това не се нарича застройка на готварския жаргон?
А мекички дали сте се поевят в скоро време в блога ви? Никога не съм се престрашавала до сега да се пробвам. Вдъхнете ми кураж чрез една лесна и духовита рецепчица, за да опитат немските ми съквартиранти следващото традиционно българско ядене :-)
Там съм. Все още :-)
Поздрави!

Anonymous said...

Ами според мен това, за което говориш, е запръжка.
Не съм сигурна де, но аз го правя на леща и боб, като запръжвам в малко олио червен пипер и сипвам, докато ври в тенджерата с яденето. Случвало ми се е да запържвам лук до кафяво и червен пипер, но това си е анти-здравословно откъдето и да го погледнеш :).
Иначе баба ми слагаше брашънце.